AKO VOLITE CARBONARU...

Ovako pripremljena tjestenina s kozicama bit će kremasta, a neće vam trebati vrhnje za kuhanje

 Fudio/Getty Images/istockphoto
Za kremastu konzistenciju umaka ne treba vam vrhnje za kuhanje, samo spretna ruka i pokoji sastojak iz hladnjaka

Trebat će vam:

400 g tjestenine po izboru

300 g svježih ili smrznutih kozica (očišćenih)

4 jaja

100 g ribanog parmezana ili pecorina

2-3 režnja češnjaka (sitno nasjeckana)

maslinovo ulje

sol i svježe mljeveni crni papar

svježi peršin (sitno nasjeckan, za dekoraciju)

Priprema:

Skuhajte tjesteninu u posoljenoj vodi, prema uputama na pakiranju. Dok se tjestenina kuha, u zdjeli pomiješajte žumanjke i naribani parmezan. Dodajte malo soli i dosta svježe mljevenog crnog papra. Umutite vilicom dok ne dobijete glatku smjesu. U velikoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte malo maslinova ulja te dodajte nasjeckani češnjak pa kozice. Pržite kratko, nekoliko minuta, dok ne zamiriše. Izvadite na tanjur obložen papirnatim ručnikom. Kad je tjestenina kuhana, ocijedite je i odmah je dodajte u tavu s kozicama. Smjesu jaja i parmezana odmah umiješajte u tjesteninu, brzo miješajući kako bi se jaja termički obradila od topline tjestenine, ali ne stvorila grudice. Dodajte malo vode od kuhanja tjestenine kako biste postigli kremastu konzistenciju.Pospite nasjeckanim svježim peršinom i dodatnim ribanim parmezanom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. studeni 2024 09:06