Priprema: 30 minuta • Pečenje: 50 minuta • Porcija: 4
Trebat će vam:
1 pakiranje svježeg lisnatog tijesta
700 g mljevene junetine
400 g gljiva
1 luk
2 režnja češnjaka
sušeni timijan
čili u prahu
drugi začini po želji
Priprema:
U dubljoj tavi pirjajte sitno sjeckani luk. Kada poprimi boju, dodajte protisnuti češnjak i sitno sjeckane gljive. Pirjajte pet minuta, dodajte vino, crvenu mljevenu papriku i timijan. Pirjajte dok alkohol ne ispari. Maknite iz tave i ohladite.
Mljeveno meso pomiješajte s krušnim mrvicama i začinima po želji, sol i papar su obavezni.
Na lisnato tijesto stavite najprije sloj gljiva, zatim štrucu koju ste oblikovali od mljevenog mesa, sve dobro zatvorite lisnatim tijestom i na vrhu napravite proreze za zrak.
Premažite razmućenim jajem i pecite 50 minuta na 180 stupnjeva. Ako tijesto previše potamni prije toga, prekrijte sve zajedno folijom.
Meso unutar štruce mora biti potpuno pečeno.
Poslužite uz prilog po želji i zdjelu salate.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....