Priprema: 35 minuta • Pečenje: 30 minuta • Porcija: 2
Trebat će vam:
450 g bakalara ili oslića
120 g brašna
1 žličica čilija u prahu
½ žličice češnjaka u prahu
½ žličice dimljene paprike
½ žličice praška za pecivo
230 ml piva
700 ml neutralnog ulja za prženje
sol i papar
tartar umak
Priprema:
Skinite kožu s fileta ribe, ako je imaju, te narežite na kockice i osušite papirnatim ručnicima. Začinite solju i paprom sa svih strana, a po želji i ovdje prstohvatom paprike. Stavite na stranu.
U veliku zdjelu dodajte brašno i začine te miješajte dok se ne sjedine. Polako počnite dodavati pivo i miješajte dok se dobijete ujednačeno tijesto bez grudica. Ohladite tijesto u hladnjaku 20-30 minuta.
Zagrijte ulje u dubokoj posudi, a spremno je za korištenje kada uronite drvenu kuhaču i oko nje se krenu stvarati mali mjehurići u ulju. Uzmite tada komade ribe i uronite ih u tijesto pa ubacite u vruće ulje. Pržite do zlatnosmeđe i duboke zlatne boje, oko 5-6 minuta. Vadite šupljikavom žlicom.
Ocijedite na rešetki s papirnatim ručnikom ispod. Začinite solju čim ih izvadite iz ulja.
Poslužite s tartar umakom, kriškama limuna i prilogom po želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....