Priprema: 15 minuta • Pečenje: 15 minuta • Porcija: 4
Trebat će vam:
800 g bijele ribe (brancin, orada…)
60 ml maslinova ulja
60 ml soka od limuna
3 žlice svježeg peršina
2 režnja češnjaka
1 žličica paprike
sol i papar
½ žličice kumina
¼ žličice kurkume
1 žuta paprika
1 manji ljubičasti luk
kuhana riža
Priprema:
Narežite ribu na komade od 3-4 cm za nizanje na ražnjiće. Narežite luk i papriku na veće komade. U zdjelici pomiješajte maslinovo ulje, limunov sok, peršin, protisnuti češnjak, sol i papar, papriku, kumin i kurkumu. Stavite komade ribe u plitku posudu. Prelijte ribu marinadom i promiješajte. Pokrijte plastičnom folijom. Stavite u hladnjak i ostavite ribu da se marinira 30 minuta.
Ako koristite drvene ražnjiće, potopite ih u vodu dok se riba marinira kako ne bi pucali pri pečenju.
Zagrijte roštilj ili grill tavu. Nabodite komade ribe naizmjence s komadima paprike i luka. Obilno namastite roštilj. Stavite ražnjiće na roštilj i pecite ih ukupno oko 10 minuta, okrećući ih jednom tijekom pečenja, dok rubovi ne porumene i dok riba ne bude pečena.
Poslužite uz rižu ili svježu sezonsku salatu i omiljeni umak.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....