Lagan recept, super jelo

Ovako ukusne tortilje vrlo vjerojatno još niste pripremali, a lako je i prefino

 Lauripatterson/Getty Images
Ponekad jednostavno nemamo vremena ni volje istraživati nove recepte, pa vam zato donosimo jedan vrlo jednostavan koji ćete htjeti ponoviti

Priprema: 25 minuta • Kuhanje: 10 minuta • Porcija: 4

Trebat će vam:

450 g fileta bijele ribe po izboru
sol
svježe mljeveni papar
2 žlice ulja
sok limete
1 režanj češnjaka
1½ žličice čilija u prahu
1 žličica mljevenog kumina
½ žličice dimljene paprike
¼ žličice kajenske paprike po želji
8 tortilja
100 g ribanog kupusa
1 avokado
2-3 žlice majoneze
1 režanj češnjaka
sok limete

Priprema:

Ribu s obje strane malo posolite i popaprite. U zdjeli pomiješajte ulje, sok limete, češnjak, čili u prahu, kumin, papriku i kajensku papriku. Uronite komade ribe u marinadu tako da ih prekrije i pustite da stoji oko pola sata.

Zagrijte žlicu ulja u roštilj-tavi na srednje jakoj vatri. Pecite riblje filete oko 3-4 minute sa svake strane, ovisno o debljini ribe, okrećući samo jednom. Prebacite ribu na tanjur i ostavite da se odmori nekoliko minuta prije nego što je razlomite na komade.

Na vrućoj tavi zagrijte tortilje.

Poslužite ribu na toplim tortiljama s ribanim kupusom i narezanim avokadom. U zdjelici pomiješajte majonezu, protisnuti češnjak i sok limete te poslužite na tortiljama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. prosinac 2024 08:42