Pod “dobre” mislim da nema dodanog bijelog šećera, da nema previše alergena poput jaja, pa je na taj način stvoren i za malene slatkoljupce kojima su mnogi deserti zabranjeni, a bilo mi je važno da taj ledeni desert naposljetku posluži i kao slatki hranjivi međuobrok. Znamo da su za djecu masnoće vrlo bitne.
Također su važne ako želimo napraviti stvarno kremast sladoled, pa sam zbog toga za recepte birala upravo takve sastojke. U cheesecake sladoledu nalaze se mascarpone i krem sir, sve je zaslađeno javorovim sirupom, a dodala sam i bobičasto voće koje izvrsno paše uz blagu slanost sira. Žuti sladoled od manga i kokosa obogaćen je neočekivanim sezamom koji nakon tostiranja idealno odgovara uz ostatak iskombiniranih okusa.
I za kraj, apsolutno savršenstvo okusa na štapiću: čokoladni nougat sladoled izrađen od predivnih sastojaka poput avokada i paste od lješnjaka. Možda ovo nisu svakodnevni sastojci koje držimo u kući, no za ove divne sladolede isplati vam se otići u kupovinu i stvoriti slastan spoj okusa i tekstura koji bez konkurencije pobjeđuju komercijalne kupovne sladolede.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....