Trebat će vam:
oko pola kilograma pilećih jetrica
1 veliki luk
korijen peršina, pola korijena paštrnjaka, 2 velike mrkve
5-6 režnjeva češnjaka
5-6 bobica smriče/kleka
1 čajna žličica mediteranskih začina - majčina dušica, mravinac, vrijesak…
100 g pancete/pršuta
150 ml crnog vina
50 ml prošeka
3-4 fetice limuna
maslinovo ulje
sol, papar
Priprema:
U kipućoj vodi na brzinu blanširati jetrica (oko 30 sekundi) i izvaditi te maknuti tamnocrvene žile odnosno aortu. Luk narezati na polumjesece, povrće na kolutiće, a češnjak na ploškice. Staviti šufigati luk; kada malo omekša, dodati povrće te pirjati oko 10 minuta. Dodati češnjak, jetrica, začine te podliti vinom i prošekom. Prema potrebi, posoliti i popapriti, pokriti pancetom i feticama limuna. Neka lagano krčka dok se ne reducira na ¾ odnosno dok se ne dobije gusti šug. U blenderu sve izmiksati u paštetu i, prema potrebi, uskladiti okuse. Ohladiti i poslužiti uz tostirani kruh.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....