Trebat će vam:
3 jaja
250 g brašna
2 dl punomasnog mlijeka
1 dl mineralne
malo soli
3 tikvice
mala glavica luka
žlica ulja
lišće peršina
Priprema:
Od jaja, brašna, mlijeka i mineralne vode s malo soli mikserom zamutite tijesto. Stavite u frižider da odstoji. Naribajte tikvice pa posolite i ostavite da odstoje. Nakon petnaestak minuta lagano ih iscijedite. Sitno sjeckani luk zapecite na ulju u velikoj tavi, pa mu dodajte i tikvice. Pirjajte desetak minuta dok ne umekšaju, a višak vode ishlapi. Dodajte u smjesu za palačinke. Pecite male i okrugle palačinke oko 3 minute sa svake strane dok ne dobiju zlatnu boju. Servirajte odmah uz dodatak salate, svježeg sira, crvenog umaka, kiselog vrhnja ili umaka od jogurta.
BRZI RECEPT
Ove brze i jednostavne, a slasne i mekane palačinke od tikvica morate isprobati već danas
Napravite smjesu nalik onoj za palačinke, dodajte tikvice i začine pa napravite slane palačinke koje će obožavati i mali i veliki
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?