Priprema: 30 minuta • Kuhanje: 40 minuta • Porcija: 4
Za palačinke:
250 g brašna
2 jaja
400 ml mlijeka
100 ml mineralne vode
50 g otopljenog maslaca
1 žličica soli
Za nadjev:
300 g šampinjona
100 g slanine
1 manji poriluk
3 žlice slatkog vrhnja
prstohvat sušenog timijana
sol i papar
Priprema:
Od svih navedenih sastojaka za palačinke napravite smjesu i pustite da se odmara.
Za to vrijeme na tavu bacite slaninu nasjeckanu na kockice i pustite da se masnoća otopi. Maknite slaninu iz tave, pa na istoj masnoći pirjajte poriluk. Pustite da poprimi boju, a potom dodajte sjeckane gljive. Pirjajte pet minuta. Dodajte začine i slatko vrhnje, pomiješajte i prema potrebi dodajte malo vode. Kada ste dobili gusti umak, maknite s vatre.
Ispecite palačinke i punite ih dobivenom smjesom. Dodati možete i malo topivog ribanog sira.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....