DOBRA IDEJA

OVE POPULARNE KEKSIĆE UVIJEK RADITE NA ISTI NAČIN: Isprobajte nešto novo. Napravite raspucance s limunom!

 Marko Miščević / HANZA MEDIA
 

Trebat će vam:

300 g glatkog brašna
1 jaje
pola praška za pecivo
sok i korica nešpricanog limuna
100 g šećera u prahu
100 g omekšanog maslaca
1 vanilin šećer
prstohvat soli
100 g šećera u prahu

Zagreb, 241119
Editorijal Bozicni kolaci koje je spremila Slavica Sagolj.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA

Priprema:

U veću posudu stavite omekšani maslac i šećer pa dobro izmiksajte. Kad ste dobili glatku gustu smjesu, dodajte jaje. Zatim dodajte koricu i sok limuna i dobro izmiksajte. Smjesi malo po malo dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i solju. Miksajte dok ne dobijete gustu, ali mekanu smjesu. Zdjelu prekrijte folijom i stavite u hladnjak na sat vremena. Ohlađenu smjesu izvadite ih hladnjaka, vadite žličicom tijesto i rukama oblikujte kuglice. Kuglice uvaljate obilato u šećer u prahu. Slažite ih na lim, koji ste prekrili papirom za pečenje, no pazite na razmak koji mora biti minimalno 2 cm. Stavite raspucance peći u prethodno zagrijanu pećnicu 10-12 minuta na 180°C. Ohlađene kekse posložite u staklenu posudu s poklopcem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. studeni 2024 13:50