Trebat će vam:
1 poriluk
1 manja glavica cvjetače
2 mrkve
1 šaka blitve ili špinata
2 režnja češnjaka
150 g leće
Svježi peršin
Povrtni temeljac
Prstohvat kumina
Prstohvat kurkume
Sol i papar
Ulje
Priprema:
Na ulju najprije pirjajte poriluk koji ste nasjeckali na tanke kolutiće, a zatim dodajte mrkvu i protisnuti češnjak. Dodajte kumin i kurkumu, a potom i crvenu leću (ili smeđu koju ste prethodno namočili). Ubacite i cvjetaču koju ste razlomili na manje komade. Pirjajte još kratko, a zatim podlijte temeljcem ili vodom tek toliko da prekrije sve sastojke. Kuhajte dok povrće ne omekša. Pred sam kraj dodajte i šaku, dvije špinata ili blitve. Dodatno začinite prema potrebi, pospite sitno nasjeckanim peršinom i poslužite toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....