PROBAJ OVO

Ovih dana kuhamo uglavnom juhe, ova gusta sa cvjetačom i lećom je jedan od favorita

 Bartosz Luczak/Getty Images/istockphoto
Volimo guste, zasitne juhe i upravo zato, ovu s lećom i cvjetačom u posljednje vrijeme kuhamo sve češće

Trebat će vam:

1 poriluk

1 manja glavica cvjetače

2 mrkve

1 šaka blitve ili špinata

2 režnja češnjaka

150 g leće

Svježi peršin

Povrtni temeljac

Prstohvat kumina

Prstohvat kurkume

Sol i papar

Ulje

Priprema:

Na ulju najprije pirjajte poriluk koji ste nasjeckali na tanke kolutiće, a zatim dodajte mrkvu i protisnuti češnjak. Dodajte kumin i kurkumu, a potom i crvenu leću (ili smeđu koju ste prethodno namočili). Ubacite i cvjetaču koju ste razlomili na manje komade. Pirjajte još kratko, a zatim podlijte temeljcem ili vodom tek toliko da prekrije sve sastojke. Kuhajte dok povrće ne omekša. Pred sam kraj dodajte i šaku, dvije špinata ili blitve. Dodatno začinite prema potrebi, pospite sitno nasjeckanim peršinom i poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 17:03