PROBAJ OVO!

Ovih dana napravite pravo zimsko varivo, kiseli kupus s krumpirom i kobasicama na žlicu

 Jirkaejc/Getty Images/istockphoto
Zimske namirnice u pravom zimskom varivu. Poslužite uz topli domaći kruh ili onaj koji vam je pri ruci kratko tostirajte na maslacu

Trebat će vam:

2 para kobasica

300 g kiselog kupusa

2 veća krumpira

1 luk

2 režnja češnjaka

2 žličice crvene mljevene paprike

2 lovorova lista

Povrtni ili mesni temeljac

Sol i papar

Ulje

Priprema:

Na ulju najprije pirjajte sitno nasjeckani luk. Kada povene, dodajte protisnuti češnjak, a odmah zatim i na kolutiće nasjeckane kobasice. Pustite da se zapeku sa svih strana i puste masnoću, ali pripazite da češnjak ne zagori. Dodajte na kockice nasjeckani krumpir, pirjajte još kratko pa dodajte kiseli kupus i, ako imate, malo rasola. Pirjajte 2 - 3 minute, a potom prelijte temeljcem prema želji ili vodom. Začinite crvenom paprikom, dodajte lovorov list te začinite soli i paprom. Kuhajte dok krumpir ne omekša. Poslužite uz kruh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. rujan 2024 11:26