Trebat će vam:
1 luk
2 krumpira
2 mrkve
2 šake graška
piletina ili kobasica (po želji)
1 žličica crvene mljevene paprike
2 lovorova lista
1 žličica timijana
2 žlice svježeg sjeckanog peršina
sol i papar
maslinovo ulje
Priprema:
Na maslinovu ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk. Ako koristite na manje komadiće nasjeckanu piletinu ili na kolutiće narezanu kobasicu, sada je ubacite u lonac. Pirjajte dok sa svih strana ne poprimi boju. Dodajte na kockice nasjeckani krumpir i mrkvu, začinite crvenom paprikom, soli, paprom, timijanom, ubacite i lovorov list. Pirjajte kratko pa dodajte vode ili temeljca toliko da pokrije sve sastojke. Kuhajte dok povrće ne omekša, a zadnjih 10 minuta ubacite i grašak. Na kraju sve pospite sitno sjeckanim peršinom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....