Priprema: 20 minuta
Kuhanje: 45 minuta
Porcija: 4
Trebat će vam:
2 mrkve
1 tikvica
3 krumpira
½ glavice celera
1 poriluk
2 češnja češnjaka
400 g teletine od plećke
500 ml povrtnog temeljca
sol i papar
malo brašna
2 žlice maslinova ulja
nekoliko grančica peršina
nekoliko listića bosiljka
Priprema:
Meso narežite na kockice. U zdjeli ugrijte ulje, dodajte meso i uz miješanje pržite sa svih strana. Dodajte sjeckani češnjak, još malo popržite, posipajte brašnom, zalijte temeljcem tek toliko da bude pokriveno, posolite, promiješajte pa ostavite da se krčka na laganoj vatri. Celer, poriluk, mrkvu, krumpire i tikvicu operite, ogulite i narežite na kockice. Tim redoslijedom u razmaku od pet minuta dodajte mesu. Ostavite da se kuha na laganoj vatri uz podlijevanje temeljcem. Ako je potrebno, još dosolite i popaprite. Nasjeckajte peršin i bosiljak pa ih umiješajte u varivo. Poslužite uz svježi kruh i maslinovo ulje s kojim će si svako prema ukusu dodatno pokapati varivo.