U slučaju da ste produženi vikend iskoristili za odlazak u prirodu i potragu za omiljenim medvjeđim lukom, za vas smo pripremili recept za pesto kojem ćete se poželjeti vratiti svake godine. S nama ga je podijelio Jura Geci koji stoji iza brenda ljutih umaka Jucifer, a zatim od njega pripremio i sjajnu proljetnu juhu.
PROLJETNA JUHA S MEDVJEĐIM LUKOM
Za oko 0,5 kg pesta će vam trebati:
350 g medvjeđeg luka
1,5 dl maslinova ulja
sok pol limuna ili žlica kvasine/ jabučnog octa
oko 2 žličice soli (po želji)
tostirani orašasti plodovi ili sjemenke (po želji)
tvrdi ili polutvrdi sir (paški, livanjski, pecorino, maasdam ili ementaler po želji)
Priprema:
Operite medvjeđi luk, dobro ga ocijedite, narežite na sitno. Ubacite u posudu i pripremite štapni mikser. Posolite i iscijedite limun, polako dodajte ulje, sir i orašaste plodove te miksajte do željene konzistencije.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....