Trebat će vam:
1 luk
1 veća mrkva
1 komad celera
400 g otkoštene piletine
1 žličica senfa
1 žlica kiselog vrhnja
1 žličica timijana
1 žličica crvene paprike
3 žlice pelata
prstohvat šećera
po želji: sitno sjeckano začinsko bilje poput peršina ili bosiljka te sir po želji
sol i papar
maslinovo ulje
tjestenina (ili riža)
Priprema:
Na maslinovu ulju najprije zapecite piletinu koju ste narezali na kockice. Pustite da poprimi boju sa svih strana pa je maknite iz tave i na istom ulju pirjajte luk. Pustite da poprimi boju pa dodajte sitno sjeckanu ili ribanu mrkvu i celer. Pirjajte 5 minuta, dodajte senf, crvenu papriku, timijan, pelate, šećer, sol i papar. Dodajte i malo vode. Kuhajte 20 minuta. Povrće usitnite štapnim mikserom ili blenderom, vratite u tavu ili lonac pa ubacite piletinu. Po potrebi dodajte još vode. Kuhajte još 10 minuta. Za to vrijeme skuhajte tjesteninu. Pred kraj kuhanja tjestenine u umak umiješajte žlicu kiselog vrhnja, dodajte malo vode od tjestenine i tjesteninu pa je završite u umaku. Pospite sitno sjeckanim začinskim biljem po želji i sirom i poslužite toplo.