KORAK PO KORAK

Ovo je najjednostavniji desert koji danas možete ispeći, gotov je u 30 minuta i ne treba vam čak ni mikser

I najvažnije, ne trebate čekati da se ohladi već ga još toplog poslužite uz kuglicu sladoleda od vanilije

Nije tajna da je crumble, kod nas poznat još i kao drobljenac, jedan od najjednostavnijih deserata koje možete ispeći, a nije tajna niti da je ovaj tip deserta najbolji upravo s omiljenim sezonskim voćem. Mi ga volimo napraviti s bobicama kao što su borovnice, ali najdraži nam je ipak s breskvama.

image
Neda Batinic/Cropix/

Za ovaj desert neće vam trebati nikakav poseban alat, čak niti mikser, dovoljne će biti samo vaše ruke i nekoliko jednostavnih, bazičnih namirnica koje uglavnom u svakom trenutku imate u kuhinji. U nastavku ostavljamo korak po korak recept kako bismo vam maksimalno olakšali pripremu, a na vama je da zasučete rukave i, dok se ručak krčka, bacite se na pripremu ovog superjednostavnog deserta. Ubacite ga u pećnicu u trenutku kada na stol stavite glavno jelo pa ga poslužite još toplog uz kuglicu sladoleda od vanilije. Brzo, jednostavno, a tako dobro!

image
Neda Batinic/Cropix/

CRUMBLE OD BRESKVE

Za tijesto će vam trebati:

200 g maslaca

100 g šećera u prahu

300 g brašna

Za nadjev:

3 velike breskve

1 vanilin šećer

Priprema:

KORAK 1.

Breskvama uklonite koštice i izrežite ih na krupnije kockice.

image
Neda Batinic/Cropix/

KORAK 2.

Ubacite ih u lim za pečenje promjera 18 cm.

image
Neda Batinic/Cropix/

KORAK 3.

Dodajte im jedan vanilin šećer.

Dodatno!

Breskvama uvijek možete dodati začine i druge dodatke po želji. Primjerice, prstohvat cimeta ili malo ribane tonke učinit će desert još zanimljivijim.

Također, breskve možete kombinirati i s drugim voćem kao što su kupine, maline, borovnice ili marelice.

image
Neda Batinic/Cropix/

KORAK 4.

Mješavinom brašna i šećera u prahu posipajte hladan, na kockice narezani maslac.

image
Neda Batinic/Cropix/

KORAK 5.

Od svih sastojaka napravite krupnije mrvice.

Dodatno!

Osim maslaca, brašna i šećera, u posip za crumble možete dodati i orašaste plodove po želji. U ovoj kombinaciji odlično će funkcionirati tostirani bademi i lješnjaci. Za dodatnu dozu hrskavosti, u kombinaciju možete ubaciti i šaku zobenih pahuljica.

image
Neda Batinic/Cropix/

KORAK 6.

Mrvice posipajte preko bresaka.

image
Neda Batinic/Cropix/

KORAK 7.

Pecite na 200 Celzijevih stupnjeva oko 20 minuta.

image
Neda Batinic/Cropix/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 21:09