Nije tajna da je crumble, kod nas poznat još i kao drobljenac, jedan od najjednostavnijih deserata koje možete ispeći, a nije tajna niti da je ovaj tip deserta najbolji upravo s omiljenim sezonskim voćem. Mi ga volimo napraviti s bobicama kao što su borovnice, ali najdraži nam je ipak s breskvama.
Za ovaj desert neće vam trebati nikakav poseban alat, čak niti mikser, dovoljne će biti samo vaše ruke i nekoliko jednostavnih, bazičnih namirnica koje uglavnom u svakom trenutku imate u kuhinji. U nastavku ostavljamo korak po korak recept kako bismo vam maksimalno olakšali pripremu, a na vama je da zasučete rukave i, dok se ručak krčka, bacite se na pripremu ovog superjednostavnog deserta. Ubacite ga u pećnicu u trenutku kada na stol stavite glavno jelo pa ga poslužite još toplog uz kuglicu sladoleda od vanilije. Brzo, jednostavno, a tako dobro!
CRUMBLE OD BRESKVE
Za tijesto će vam trebati:
200 g maslaca
100 g šećera u prahu
300 g brašna
Za nadjev:
3 velike breskve
1 vanilin šećer
Priprema:
KORAK 1.
Breskvama uklonite koštice i izrežite ih na krupnije kockice.
KORAK 2.
Ubacite ih u lim za pečenje promjera 18 cm.
KORAK 3.
Dodajte im jedan vanilin šećer.
KORAK 4.
Mješavinom brašna i šećera u prahu posipajte hladan, na kockice narezani maslac.
KORAK 5.
Od svih sastojaka napravite krupnije mrvice.
KORAK 6.
Mrvice posipajte preko bresaka.
KORAK 7.
Pecite na 200 Celzijevih stupnjeva oko 20 minuta.