Trebat će vam:
1000 g telećih kostiju
500 g goveđe mekači (mulam - flam)
500 g mišića
500 g ramsteka s kostima
2 luka
2 grincajga
2 grančice celera listaša
1/2 krumpira
3 režnja češnjaka
50 g koromača
50 g korabe
2 lovorova lista
2-3 grančice majčine dušice
1 grančica ružmarina
papar u zrnu (desetak zrna)
2-3 žlice maslinova ulja
1 žličica korijandera u zrnu
1 žlica koncentrata od rajčice
krupna sol, papar
Priprema:
Očistite povrće (luk, peršin korijen, celer korijen, mrkvu, celer listaš, krumpir, češnjak) i narežite ga na srednje komade. Luk zapalite na otvorenom plamenu da se opuste arome i smanji suporastost. U lim stavite papir za pečenje, a na njega meso koje pospite krupnom soli i zalijte maslinovim uljem pa pecite na 220 °C oko 20 minuta. Okrenite meso, premažite ga koncentratom rajčice, stavite povrće na vrh i pecite na 200 °C 15-20 minuta. U lonac stavite tekućinu, meso i povrće, uključujući papir za pečenje, te začine. Dolijte 7-8 l vode i pustite neka prokuha. Potrebno je obirati pjenu. Smanjite vatru i kuhajte 3-4 sata na jako laganoj vatri (s vremena na vrijeme voda baci ključ), odnosno i dulje dok meso ne omekša. Procijedite i ohladite kako biste lakše skupili masnoću.
SAVJETI!
Kod temeljca ide 1 g soli na kilogram mesa (bez kostiju), a možete ga podijeliti i rasporediti u posude te zamrznuti i koristiti kasnije.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....