Trebat će vam:
1 konzerva slanutka
1 glavica luka
2-3 mrkve
Manji komad korijena celera
3 žlice umaka od rajčice
400 ml temeljca ili vode
2-3 mlada luka
1 žličica suhog timijana
Sol, papar
Maslinovo ulje
Priprema:
Povrće nasjeckajte na sitno. Maslinovo ulje najprije dobro zagrijte na srednjoj vatri pa dodajte sitno sjeckani luk. Pirjajte dok luk ne postane staklast, a zatim mu dodajte sitno sjeckanu mrkvu i korijen celera. Pirjajte oko pet minuta pa dodajte 400 ml temeljca ili vode i umak od rajčice. Kuhajte oko 20 minuta, a zatim ubacite slanutak, začinite soli i paprom i dodajte timijan. Kuhajte još 5-10 minut, pustite da dio tekućine ispari pa maknite s vatre. Pospite sitno sjeckanim mladim lukom, a dodati možete i žlicu kiselog vrhnja ili grčkog jogurta.