Priprema: 30 minuta • Pečenje: 45 minuta • Porcija: 4
Trebat će vam:
1 kg krumpira
400 g miješanog mljevenog mesa
1 luk
1 režanj češnjaka
250 ml vrhnja
150 g punomasnog mlijeka
¼ žličice mljevenog muškatnog oraščića
1 veća mrkva
1 žlica paste od rajčice
sol i papar
maslinovo ulje
maslac
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 °C.
Luk i češnjak nasjeckajte na sitno pa stavite sa strane.
Krumpir ogulite i narežite na vrlo tanke ploške.
Pomiješajte kriške krumpira s vrhnjem, mlijekom, muškatnim oraščićem i malo soli u loncu pa pirjajte na srednje niskoj vatri dok se smjesa ne zgusne.
Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri i stavite na kockice narezanu mrkvu. Dodajte mljeveno meso i pržite dok ne porumeni. Dodajte luk i češnjak, i nastavite pirjati. Umiješajte pastu od rajčice i začinite prema ukusu solju i paprom.
Posudu za pečenje namažite maslacem. Počnite sa slojem krumpira, zatim dodajte sve mljeveno meso i završite s drugim slojem krumpira.
Posudu stavite u pećnicu i pecite na 180 °C oko 40 do 45 minuta, ili dok krumpir ne porumeni. Izvadite iz pećnice i ostavite da odstoji 10 minuta prije posluživanja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....