U sklopu velikog specijala posvećenog etničkoj kuhinji koji smo objavili u magazinu Dobra hrana, Natalija Grinišin skuhala je haluške. Evo kako se halušky rade u Ukrajini!
Trebat će vam:
Za knedle (halušky):
3 jaja
300 g brašna
1500 g krumpira
sol, papar
Za nadjev:
500 g sira
1 jaje
prstohvat soli
kopar
Priprema:
Krumpir operite i skuhajte.
Kad se ohladi, propasirajte ga ili naribajte, dodajte mu jaja, brašno, sol i papar.
Zamijesite tijesto, koje mora biti mekano i ne smije se lijepiti za ruke.
Prebacite ga na pobrašnjenu površinu i oblikujte okruglice. Unutra stavite nadjev od sira.
Kuhajte u kipućoj vodi 3 do 4 minute.
Poslužite tople.
Više dobrih recepata iz ukrajinske kuhinje potražite ovdje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....