Nikad više suho meso

Ovo jelo je pravo otkriće: Piletina u začinjenom umaku od maslaca ispadne savršeno meka

 Bhofack2/Getty Images/istockphoto
Ako vas je mučilo to da vam je pileće meso redovito suho i bezukusno, s ovim receptom ćete riješiti sve probleme

Priprema: 15 minuta • Kuhanje: 25 minuta • Porcija: 4

Trebat će vam:

1 žlica ulja
1 žlica maslaca
1 glavica luka
1 žličica svježeg đumbira
2-3 režnja češnjaka
700 g pileća prsa bez kostiju i kože
4 žlice koncentrata rajčice
1 žlica garam masale
1 žličica čilija u prahu
1 žličica kumina
1 žličica soli
¼ žličice crnog papra
237 ml vrhnja ili jogurta
riža za posluživanje

Priprema:

Zagrijte ulje i maslac u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte usitnjeni luk i pržite dok luk ne postane lagano zlatne boje. Dodajte đumbir i češnjak i pustite da se kuha pola minute, miješajući da ne zagori. Dodajte usitnjenu piletinu, koncentrat rajčice i začine.

Pecite 5-6 minuta ili dok se sve ne skuha.

Dodajte vrhnje i kuhajte 8-10 minuta uz povremeno miješanje.

Poslužite uz basmati rižu ili uz naan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 12:15