Priprema: 5 minuta • Kuhanje: 20 minuta • Porcija: 2-3
Trebat će vam:
500 g tjestenine
2 bio limuna
1 šaka pistacija
50 g maslaca
20 g parmezana
2 režnja češnjaka
sol i papar
Priprema:
Tjesteninu stavite kuhati u vrelu, dobro posoljenu vodu. Na tavi otopite polovicu maslaca i na njoj pola minute pirjajte protisnuti češnjak. Pazite da ne zagori. Dodajte ribanu koricu limuna i pola pistacija koje ste usitnili. Sve zajedno dobro pomiješajte. Dodajte malo vode u kojoj se kuha tjestenina, parmezan, sol i papar. Dobro pomiješajte, kako biste dobili kremasti umak. Prema potrebi, dodajte još vode od kuhanja tjestenine, a zatim i tjesteninu. Dobro promiješajte kako bi se sve zajedno sjedinilo, dodajte malo limunova soka i ostatak maslaca. Sve dobro pomiješajte i poslužite odmah s ostatkom sjeckanih pistacija.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....