1 patka
1 đumbirov korijen
1 naranča
2-3 žlice smeđeg šećera
malo meda
Patku posolite. Naribajte đumbir, a sok ocijedite i pomiješajte s narančinim sokom, šećerom i malo meda. Zagrijte i promiješajte. Kada se ohladi, dobivenom smjesom premažite patku. Pecite je u zagrijanoj pećnici na 180 Celzijevih stupnjeva otprilike sat i pol do dva, povremeno je premazujući glazurom. Na kraju povisite temperaturu pečenja kako bi glazura dobila tamnu boju (pazite da ne izgori). Patku poslužite na mlincima.
Mlinci
850 g brašna
voda
malo soli
Od dobivenih sastojaka zamijesite tijesto koja mora biti kompaktno. Razvaljajte ga na pobrašnjenoj posudi i pecite u listovima. Bilo bi najbolje peći ga na gornjem dijelu štednjaka na drva. Međutim, mogu se ispeći i u plehu u pećnici, iako nisu tako ukusni.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....