DOBRO JE ZNATI

Ovo morate probati: Confit od rajčice kao savršen dodatak jelima od ribe i mesa

 iStock
Cherry rajčice, koromač, češnjak i začinsko bilje pretvorite u neodoljiv dodatak jelima

Trebat će vam:

2 šalice cherry rajčica
¼ koromača
4 režnja češnjaka
1 grančica ružmarina
1 jušna žlica kapara
8 listova svježeg bosiljka
1 čajna žličica papra u zrnu
2 šalice ekstra djevičanskog ulja

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva. Koromač izrežite na tanje komade. U posudu za pečenje stavite češnjak narezan na listiće, listove bosiljka, kapare, ružmarin i papar. Na to stavite koromač i male rajčice te prelijte uljem. Stavite u pećnicu i pecite oko sat vremena. Ovakav confit možete procijediti i poslužiti sa špagetima ili kao prilog uz janjeće kotlete s grilla.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. prosinac 2024 13:33