TRADICIONALAN RECEPT

OVO SU NAJUKUSNIJE KNEDLE I ODMAH SMO TRAŽILI RECEPT: Donosimo vam provjeren recept za knedle sa šljivama!

 Marko Miščević / Hanza Media
Njam!

Trebat će vam:

0,50 kg skuhanog krumpira
0,20 kg oštrog brašna
0,05 kg maslaca za tijesto
1 jaje
sol
šljive
krušne mrvice
šećer
0,05 maslaca za krušne mrvice

Marko Miščević / Hanza Media

Priprema:

Krumpir skuhamo u kori, ogulimo i propasiramo. Dodamo 0,05 kg maslaca. Kad se malo ohladi, dodamo brašno i jaje, malo soli i zamijesimo tijesto. Tijesto je dosta mekano pa ga ne valjam već napravim jednake kuglice tijesta (0,08 kg svaka) koje zatim u ruci raširim, umetnem šljivu i oblikujem okruglicu, “knedlu”. Knedle kuham u slanoj kipućoj vodi cca 15 minuta. U tavi rastopimo maslac i dodam krušne mrvice, po želji se može dodati i šećer. Kuhane knedle uvaljati u krušne mrvice prije posluživanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. prosinac 2024 11:19