Jednostavno dobro

Ovo varivo rijetki su probali, ali kada ga zagrabe, uvijek mu se rado vraćaju

 Phbcz/Getty Images/istockphoto
Jesenski dani idealni su za pripremu variva i drugih jela na žlicu - namirnica je u izobilju, a svaka pruža nevjerojatnu paletu okusa. Samo vam treba malo vremena i mašte

Priprema: 20 minuta • Kuhanje: 40 minuta • Porcija: 2-4

KRUMPIR VARIVO

Trebat će vam:

1 luk
2 veća krumpira
3 mrkve
5-6 gljiva prema želji
1 žličica mljevene paprike
1 lovorov list
1 žličica majčine dušice
1 šaka svježeg peršina
sol i papar
maslinovo ulje
povrtni temeljac ili voda

Priprema:

Na maslinovu ulju najprije pirjajte luk. Kada poprimi boju, dodajte krumpir i mrkvu koju ste nasjeckali, a zatim dodajte i sjeckane gljive. Začinite mljevenom paprikom, ubacite lovorov list, majčinu dušicu i sol i papar. Dobro sve promiješajte. Zalijte vodom ili temeljcem pa kuhajte 20-ak minuta ili dok povrće ne omekša. Na kraju dodajte sitno sjeckani peršin. Prema potrebi, dio krumpira odvojite, izblendajte pa ga vratite u posudu kako bi varivo bilo gušće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. rujan 2024 07:22