![33875617](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/06/15/k_33875617_640.jpg)
Za biskvit će vam trebati:
225 g otopljenog maslaca
225 g čokolade 55% kakaa
5 jaja
70 g mljevenih badema
Za kremu:
250 g mascarpone sira
200 ml slatko vrhnje 36% mliječne masti
30 ml likera od višnje
300 g višanja bez koštica usitnjenih u pire
Priprema:
Čokoladu otopite na pari, pustite da se kratko ohladi pa povežite sve sastojke za biskvit, prebacite ih u kalup za kolač i pecite na 175 stupnjeva oko 35 minuta. Kremu napravite tako da najprije povežete sir i pire od višanja s likerom. Slatko vrhnje izradite u šlag i lagano umiješajte u kremu od sira. Ohlađeni biskvit premažite kremom od višanja i pustite da odmori u hladnjaku oko 2 sata prije posluživanja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....