ZA KRAJ TJEDNA

Ovog petka napravite jednostavnu, ali slasnu hobotnicu s krumpirom iz pećnice

 Giovanniboscherino/
Krumpir prethodno skuhajte, narežite na komade i ubacite u pećnicu s hobotnicom

Trebat će vam:

hobotnica (oko 2 kg)

300 ml bijelog vina

2 lovorova lista

5 režnja češnjaka

2 luka

1 šaka svježeg peršina

1 žličica soli

1,5 kg krumpira

maslinovo ulje

Priprema:

Hobotnicu dobro očistite i operite. Stavite je u posudu za pečenje i dodajte maslinovo ulje, bijelo vino, lovorov list, peršin i krupno nasjeckane glavice luka. Posolite pa posudu za pečenje prekrijte folijom i pecite hobotnicu na 180 stupnjeva oko 50 minuta. Nakon toga je izvadite iz pećnice, maknite foliju, dodajte češnjak i pojačajte temperaturu na 200 stupnjeva. Pecite još 40 minuta. Krumpir za to vrijeme skuhajte u vodi do pola, a zatim, kada hobotnicu vraćate u pećnicu, dodajte i krumpir. Poslužite uz salatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. prosinac 2024 19:41