Trebat će vam:
hobotnica (oko 2 kg)
300 ml bijelog vina
2 lovorova lista
5 režnja češnjaka
2 luka
1 šaka svježeg peršina
1 žličica soli
1,5 kg krumpira
maslinovo ulje
Priprema:
Hobotnicu dobro očistite i operite. Stavite je u posudu za pečenje i dodajte maslinovo ulje, bijelo vino, lovorov list, peršin i krupno nasjeckane glavice luka. Posolite pa posudu za pečenje prekrijte folijom i pecite hobotnicu na 180 stupnjeva oko 50 minuta. Nakon toga je izvadite iz pećnice, maknite foliju, dodajte češnjak i pojačajte temperaturu na 200 stupnjeva. Pecite još 40 minuta. Krumpir za to vrijeme skuhajte u vodi do pola, a zatim, kada hobotnicu vraćate u pećnicu, dodajte i krumpir. Poslužite uz salatu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....