2 žlice maslinova ulja 2 glavice luka 800 g janjetina (od buta ili plećke) 2 mrkve 100 g korijena celera 200-300 ml janjećeg temeljca (može i povrtni) 1 žlica pirea od rajčice stručak peršina 2-3 žlice ribanca prstohvat bosiljka i timijana sol, papar 500 g fuža |
Nasjeckajte luk i pirjajte ga na laganoj vatri dok ne postane zlatnožut. Janjetinu narežite na kockice pa je pirjajte na luku dok dopola ne omekša. Dodajte mrkvu i celer narezane na kockice. Pirjajte uz postupno podlijevanje temeljcem. Kad janjetina omekša, dodajte pire od rajčice, posolite, popaprite, dolijte još temeljca i pustite da kuha još desetak minuta. Fuže skuhajte u slanoj vodi. Tijesto prelijte umakom, a prije posluživanja posipajte ribanim sirom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....