150 g rikule 2 žlice maslinova ulja 120 g maslaca stručak svježeg peršina 280 g janjećeg filea 2 žličice senfa 2 žličice meda 2 žlice balzamičnog octa 2 žlice kapara papar kruh za tost 2 žličice mješavine začinskog bilja (ružmarin, bosiljak...) |
Svježi janjeći file začinite paprom, solju i začinskim biljem te pustite da odleži 24 sata u maslinovu ulju. Izvadite file i dobro ga zamotajte u prianjajujuću foliju i stavite u duboko zamrzavanje na nekoliko sati. Balzamični ocat reducirajte, odnosno zagrijavajte na maloj vatri da se reducira. Odložite sa strane. Pomiješajte senf i med. Na tanjur stavite podlogu od mješavine senfa i meda. Izvadite meso iz dubokog zamrzavanja, odmotajte ga i narežite što tanje. Na senf i med stavite rukolu, a na nju meso. Prelijte ga reduciranim balzamičnim octom i maslinovim uljem te posipajte nasjeckanim peršinom. Poslužite ga uz maslac i prepečene kriške kruha.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....