dvije žlice maslinova ulja 2 glavice luka 1,4 kg janjećih kotleta peršin, bosiljak, timijan 250 g gljiva (ako imate zamrznutih vrganja ili šampinjona) 200 ml vrhnja za kuhanje 1 žlica sjeckanog peršina 800 g njoka |
U zagrijanu tavu dodajte maslinovo ulje i sitno sjeckani luk, pa ga pirjajte dok ne dobije zlatnožutu boju. Dodajte narezane gljive, propirjajte i pričekajte da ispari voda. Nakon kratkog pirjanja dodajte vrhnje za kuhanje i začinite po želji solju i paprom. Tako prigotovljen umak stavite sa strane. Grill tavu blago namastite maslinovim uljem i prepržite janjeće kotlete sa svake strane, vrlo kratko, da unutra zadrže ružičastu boju. Začinite. U slanoj vodi skuhajte njoke, ocijedite ih, stvite na tanjur, na njih posložite kotlete i sve prelijte umakom od gljiva.
Domaći njoki
5 krumpira srednje veličine (krumpir kuhan u kori) 170 g glatkog brašna 1 žumanjak sol |
Zgnječite krumpir, dodajte brašno, žumanjak i sol i umijesite tijesto. Podijelite ga na 4-5 manjih dijelova pa svaki izrlojate dlanovima u kobasicu, koju režite na komadiće, odnosno dijelove od kojih ćete raditi njoke.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....