Pravi proljetni tjedan započinjemo salatom od kvinoje i kelja, nastavljamo jednostavnim brusketama s gljivama i rukolom, a zatim sredinom radnog tjedna radimo piletinu s rižom na malo drugačiji način. U četvrtak kuhamo dobar gulaš s krumpirom, a u petak radimo bakalar u umaku od maslaca. Vikend smo ovog puta rezervirali za zdraviji ručak, ali i uživanje u sporom, laganom kuhanju uz čašu vina koje će rezultirati predobrim tanjurom tjestenine s bogatim raguom.
PONEDJELJAK
Nakon vikenda i slasnih pečenja, vrijeme je za jednostavnu salatu. Ovog puta kombiniramo kvinoju i kelj, a dodajemo i konzervu slanutka, papriku, luk i fetu. Salata će biti gotova za 20-ak minuta, a ostatke idućeg dana možete ponijeti i na posao.
UTORAK
Dok čekamo da se na tržnicama pojave prve, sočne i slatke ljetne rajčice, bruskete radimo s gljivama. Dodati im možete i tofu ili ga preskočiti, ubaciti možete ostatke povrća koji vas već dugo gledaju iz hladnjaka, ali i komadiće pečene slanine.
SRIJEDA
Kombinacija piletine i riže jedna je od najčešćih na našim tanjurima, a kada je pripremite u woku, s paprikom, češnjakom i mladim lukom, dobit ćete jelo s pomakom koje će u trenu nestati iz tanjura. Gusti umak s povrćem i piletinom mogao bi vam postati novi favorit.
ČETVRTAK
Dobar gulaš uvijek spasi naporan radni tjedan, a ovog puta radimo ga s junetinom i krumpirom. Gust, zasitan i, ako mu dodate malo čili papričice, prilično moćan, bit će jelo koje će vas vratiti u život bez obzira na stres ili umor s kojim se ovih dana možda nosite.
PETAK
Iako dobro znamo da se riba najbolje slaže uz fino maslinovo ulje, ovog puta okušajte se u pripremi bakalara u umaku od maslaca. Na kraju krajeva, kombinacija bijelog vina, ljutike, peršina i maslaca nikako ne može biti loša pa ovom jelu svakako vrijedi dati priliku.
FILET BAKALARA U UMAKU OD MASLACA
SUBOTA
Birate li vikendom radije zdraviji ručak, razmislite o pripremi ovih popečaka od prosa i leće. Poslužiti ih možete uz jednostavan umak od jogurta, šalšu ili kakvu jednostavnu salatu, ali i uz omiljeni prilog po želji.
NEDJELJA
Za one koji vikendom kuhanju ipak vole posvetiti nešto više vremena, dobra opcija bit će priprema domaće tjestenine sa sporo kuhanim junećim raguom. Uzmite si vremena i posvetite se svakom tanjuru, a jelo zatim možete poslužiti uz zdjelu sezonske salate i čašu dobrog vina.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....