Još jedan zimski tjedan pred nama započinjemo jednostavnom salatom s pečenim paprikama i fetom u koju vrlo lako možete ubaciti i ostatke od nedjeljnog ručka, a nastavljamo s nekoliko brzopoteznih jela kao što su popečci od brokule i varivo od krumpira. Zatim je na redu tjestenina s limunom, pa i peciva s dimljenim lososom, a za vikend radimo lisnatu savijaču s gljivama i krumpirom te sočna pureća prsa koja se slažu uz svaki prilog. Recepte potražite u nastavku.
PONEDJELJAK
Malošto se može mjeriti s mirisom pečenih paprika, a jednom kada su gotove, poslužiti ih možete kao prilog, ali i ubaciti u salatu. Odlično se slažu s feta sirom, a u zdjelu uvijek možete ubaciti i komadiće piletine, puretine, svinjetine ili junetine iz juhe koji su vam ostali od nedjeljnog ručka.
SALATA S PEČENIM PAPRIKAMA I FETOM
UTORAK
Jednostavan, prilično brz i ukusan ručak možete napraviti i od glavice brokule, krumpira, kukuruza i šake začina po želji. Spojite ih u gustoj smjesi, oblikujte polpete pa pecite na tavi ili u pećnici.
SRIJEDA
A kada vam se jede nešto toplo i na žlicu, razmislite o tome da napravite vjerojatno najjednostavnije varivo koje možete zamisliti. Spojite krumpir, mrkvu i kobasicu pa napravite gusto i zasitno jelo na žlicu.
VARIVO S KRUMPIROM I KOBASICAMA
ČETVRTAK
Tjestenina s limunom možda će vam zvučati neobično, no jednom kad joj date priliku, vrlo vjerojatno ćete joj se češće vraćati. Dodate li kombinaciji i pistaciju, vjerujte, malotko će moći odoljeti da ne napuni još jedan tanjur.
TJESTENINA S LIMUNOM I PISTACIJAMA
PETAK
Petak rezervirajte za pripremu malo drugačijeg ručka. Uzmite si vremena i zamijesite tijesto, ispecite bagels peciva pa ih napunite krem sirom, lososom i povrćem po želji. Utješno, zasitno i slasno.
SUBOTA
Poželite li ponekad pojesti ručak bez mesa ili vam se samo jede slasna savijača bez da u pripremu uložite previše truda, neka vam se ovaj recept obavezno nađe pri ruci. Spojite gljive, poriluk i krumpir, ubacite sve zajedno u lisnato tijesto, ispecite i poslužite samostalno ili uz čašu jogurta.
LISNATA SAVIJAČA S GLJIVAMA, KRUMPIROM I PORILUKOM
NEDJELJA
Iako mnogi vole puretinu, nerijetko se žale da im se pri pečenju presuši. Okušajte se u pripremi na ovaj način pa je poslužite uz prilog po želji i zdjelu salate, a ostatke vrlo lako možete narezati na tanke kriške i iskoristiti za sendvič.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....