TJEDNI MENI

Ovog tjedna kuhamo lagana i jednostavna jela, favoriti su brza pizza, ljetno varivo i složenac s tikvicama

Što još kuhamo? Na meniju su i brza jaja, salata s hrskavom palentom, srdelice u pivskom tijestu i piletina u domaćoj lepinji

Ovog tjedna odlučili smo se za što jednostavnije varijante ručka, kako bismo više vremena imali za odmor i druženje na otvorenom sada kada su temperature napokon barem malo pale. U ponedjeljak stoga radimo najjednostavniju pizzu od svih, onu s tortiljom, u utorak brza jaja s feta sirom i maslinama, a u srijedu ljetno varivo s tjesteninom i grahom. Ostatak tjedna na meniju je salata s hrskavom palentom, srdelice u pivskom tijestu, dok za vikend radimo složenac s tikvicama i junetinom i piletinu u domaćim lepinjama s umakom od krastavaca. Sve recepte potražite u nastavku.

PONEDJELJAK

Jede vam se pizza, a ne da vam se mijesiti tijesto ili svratiti do trgovine po gotovo? Ne brinite, jer ako u kuhinjskom ormariću imate pakiranje tortilja, već ste obavili pola posla. Pripremite sve sastojke, tortilje iskoristite umjesto tijesta, zapecite i poslužite još toplo. I to je to, želja za pizzom je ugašena!

TORTILJA PIZZA

image
Delihayat/Getty Images/istockphoto

UTORAK

Iako jaja najčešće povezujemo s doručkom, dodate li im nekoliko sastojaka koji će ih dodatno obogatiti, pretvorit ćete ih u jednostavan, a ukusan i zasitan ručak. U našem receptu saznajte i kako.

BRZA JAJA S FETA SIROM I MASLINAMA

image
Gbh007/Getty Images/istockphoto

SRIJEDA

Sezonsko povrće, grah i tjestenina u istom loncu mogu značiti samo jedno - imamo dobru ideju za ručak za dva dana! Ovo varivo sada je već ljetni klasik i obožavamo ga zato što je zasitno, a stajanjem postaje samo još ukusnije.

LJETNO VARIVO S TJESTENINOM I GRAHOM

image
Lilechka75/Getty Images/istockphoto

ČETVRTAK

Razmislite da kada idući puta radite salatu, kockice kruha zamijenite hrskavom zapečenom palentom. Priprema će vam oduzeti nešto više vremena, ali sigurni smo, ovoj salati poželjet ćete se vratiti.

SALATA S HRSKAVOM PALENTOM, SIROM I RAJČICAMA

image
Anton Dobrea/Getty Images

PETAK

Srdelice u pivskom tijestu su jednostavnija varijanta prženih srdela, jer dovoljno je svaku ribicu umočiti u smjesu pa u ulje. Ovo je idealan brzinski ručak na moru (ako vi ne morate čistiti srdele), ali i ako ste još uvijek kod kuće i maštate o odlasku na more.

SRDELICE U PIVSKOM TIJESTU

image
Anton Dobrea/Getty Images

SUBOTA

Ako volite parmigianu i lazanje, ovo jelo moglo bi vam se svidjeti. Napravite gusti mesni umak pa ga upakirajte između slojeva tanko rezanih tikvica i sira. Lagano, slasno i baš ljetno.

SLOŽENAC S TIKVICAMA I JUNETINOM

image
Esseffe/Getty Images

NEDJELJA

Za one posebno entuzijastične, imamo recept koji će rezultirati jelom po svačijem guštu. Najprije zamijesite tijesto, pustite da se diže, a za to vrijeme ispecite meso i napravite umak. Lepinje završite na tavi ili roštilju, premažite ih maslacem i začinskim biljem i sve zajedno upakirajte u najslasniji kućni fast food.

PILETINA U LEPINJI S UMAKOM OD KRASTAVACA

image
Rawf8/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. rujan 2024 12:17