7 JELA ZA 7 DANA

Ovog tjedna kuhamo lagano, a zasitno! Radimo hobotnicu na mornarski, složenac od palente i brzu piletinu iz pećnice

Ovog tjedna kuhamo mediteranska jela koja će nam još malo produljiti ljetne dane

Iako smo već u rujnu, želja za osvježavajućim ljetnim receptima ne jenjava. Pripremali smo kozice i hobotnicu, igrali se s povrćem i palentom, prisjećajući se već lagano zaboravljenih morskih dana. Miris roštilja nagnao nas je da si pripremimo ražnjiće s prilogom od patlidžana na drugačiji način, dok je cijeli tjedan zaokružio osso buco, tradicionalno talijansko jelo koje, iako savršen izbor za svečane prilike ili dugoočekivane goste, uz malo truda može postati omiljena nedjeljna gozba. Sve recepte potražite u nastavku.

PONEDJELJAK

Tražite li ideju za brzinski ručak, a u zamrzivaču već imate kozice, ova pašta bit će više nego dobra ideja. Limun će joj dati dozu svježine, a na tanjur pred kraj uvijek možete ubaciti i šaku svježeg začinskog bilja.

PAŠTA S KOZICAMA I LIMUNOM

image
Mariha-kitchen/Getty Images/istockphoto

UTORAK

Ljetne ražnjiće možete pripremiti i na grill tavi pa se, na kišne dane koji su nam stigli, instantno prisjetiti onih ljetnih provedenih na moru ili u dvorištu oko vatre.

LJETNI RAŽNJIĆI S KREMOM OD PATLIDŽANA

image
Fotoatelie/Getty Images

SRIJEDA

Ovaj složenac od palente idealan je za jednostavan ručak ili večeru nakon napornog radnog dana, a u slučaju da vam baš zatreba i kakva mesna ili riblja komponenta, povrću uvijek možete dodati i kockice pečene piletine ili tunu iz konzerve.

SLOŽENAC OD PALENTE I PEČENOG POVRĆA

image
Nelea Reazanteva/Getty Images/istockphoto

ČETVRTAK

Zaželite li se, pak, slasne i sočne piletine, ova s pestom mogla bi vam se baš svidjeti. Ispecite je u pećnici s mozzarellom i poslužite uz prilog po želji.

PESTO PILETINA

image
From_my_point_of_view/Getty Images

PETAK

Prije nego što završi sezona tikvica, iskoristite ih za finu salatu. Ispecite ih, dodajte slanutak i feta sir i dobili ste salatu koja će ukusna biti topla, ali i kada se ohladi. Ovdje također možete dodati komadiće mesa, ribe, tofua ili druge dodatke po želji.

SALATA OD PEČENIH TIKVICA, SLANUTKA I FETA SIRA

image
Haoliang/Getty Images

SUBOTA

Znate li što je hobotnica na mornarski? Mi je obožavamo, a ni priprema nije previše komplicirana. Reći ćemo vam samo da vam treba tek nekoliko sastojaka, a među njima nalaze se, logično, hobotnica, ali i krumpir.

HOBOTNICA NA MORNARSKI

image
Sima_ha/Getty Images

NEDJELJA

Teško da ćete nekim jelom ekipu za stolom usrećiti više nego osso bucom, posebice ako svi vole pojesti dobar, sočan komad mesa. Mi ga najviše volimo uz palentu ili pire krumpir, a želite li baš sve napraviti kako treba, upustite se i u pripremu milanskog rižota.

OSSO BUCO

image
Olga Mazyarkina/Getty Images
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 12:14