Sunčani tjedan započinjemo finom salatom od tjestenine i piletine, zatim nastavljamo malo drugačijim zapečenim krumpirom, a onda je na redu svinjetina s povrćem na azijski. U četvrtak kuhamo, što drugo nego još jedan slastan ručak, popečke od krumpira, a krajem radnog tjedna radimo jednostavne, a efektne i jako ukusne ražnjiće s lososom i limunom. A što vikendom? Punit ćemo piletinu i raditi sočne mesne okruglice iz pećnice. Sve recepte potražite u nastavku.
PONEDJELJAK
Jednostavan, a zasitan i moćan ručak može biti i salata s tjesteninom. Dodajte joj piletinu, začine i povrće po želji, napravite kremasti dressing i ručak je gotov u 30-ak minuta. Dio koji vam ostane (ako vam ostane), sutra možete ponijeti na posao.
SALATA S PILETINOM I TJESTENINOM
UTORAK
Zapečeni krumpir ovog puta napravite malo drugačije. Dodajte celer, temeljac i sve zajedno ubacite u posudu za pečenje pa pričekajte da povrće poprimi lijepu boju i postane istovremeno hrskavo i kremasto.
SRIJEDA
Svinjetina na azijski uvijek je dobra ideja kada nemate previše vremena, a želite pojesti nešto ukusno i zasitno. Najbolje od svega, sastojke uvijek možete prilagoditi vlastitim željama i sastojcima koji su vam dostupni pa svakog puta napraviti novu varijantu ovog jela.
ČETVRTAK
Slasnim popečcima od krumpira teško je odoljeti, a kada im dodate i dobar sir, stvar postaje još bolja. Poslužite ih same, uz komad mesa ili kakav jednostavan umak na bazi grčkog jogurta, s limunom, češnjakom i začinskim biljem.
PETAK
Za riblji petak ovaj tjedan biramo ražnjiće s lososom i limunom. Efektno, a sočno i aromatično, ovo jelo bit će dobar odabir i ako vam na ručak ili večeru dolaze posebni gosti. Poslužite ih same ili uz pita kruščiće, umak po želji i grilano povrće.
SUBOTA
Subota je za piletinu, i to ovog puta punjenu špinatom i sirom. Kombinacija se odlično slaže i s limunom, a cijelo jelo poslužiti možete uz, primjerice, njoke ili povrće na pari.
NEDJELJA
Od svinjetine i junetine napravite okruglice pa ih, umjesto u umak od rajčica, ubacite u umak od vrhnja. Sve zajedno zapecite u pećnici i poslužite uz zdjelu sezonske salate i pire krumpir, heljdu ili drugi prilog po želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....