ŠTO KUHATI?

Ovog tjedna na meniju su kobasice, tjestenina s tunjevinom i slasna, bogata mesna pita

Osim toga, radimo i chili con carne, slane muffine, shakshuku i svima omiljenu pašticadu

Tjedan započinjemo jednostavnim muffinima od slanine i povrća koje uvijek možete spremiti u hladnjak pa u njima uživati kroz cijeli tjedan, a zatim nastavljamo pravim zimskim jelima - kobasicama u umaku od karameliziranog luka i chili con carne. Na meniju je i shakshuka, a radimo i špagete s tunjevinom, pitu od piletine i povrća i, najslađe za kraj, pašticadu. Svi recepti čekaju vas u nastavku.

PONEDJELJAK

Kada vam zatreba jednostavan i brz recept za isto takvo jelo, posebice za ono koje vrlo lako možete ponijeti i na posao ili u njemu uživati više dana, ovaj za muffine od slanine, brokule, sira i jaja mogao bi vam baš dobro doći.

MUFFINI OD SLANINE, BROKULE, SIRA I JAJA

image
Rudisill/Getty Images

UTORAK

Prosinac je idealno vrijeme za uživanje u jelima s kobasicama, a u varijanti s karameliziranim lukom možda ih još niste probali, a trebali biste. Za pripremu vam neće trebati baš nikakvi posebni sastojci, a dok se kuha, pripremiti možete i salatu od, primjerice, kiselog kupusa.

KOBASICE U UMAKU OD KARAMELIZIRANOG LUKA

image
Haoliang/Getty Images

SRIJEDA

Kada vam se jede nešto na žlicu, a da je dovoljno zasitno, chili con carne mogao bi biti dobar odabir. Najbolje od svega, ovo jelo idućeg dana možete zagrijati, reducirati pa iskoristiti kao nadjev za tortilje.

CHILI CON CARNE

image
Arfo/Getty Images/istockphoto

ČETVRTAK

Jaja u umaku od rajčice još su jedna brzinska opcija za zasitan ručak koji će biti gotov u 20-ak minuta, a svima za stolom će se svidjeti. Kada radite ovo jelo, samo se pobrinite da pri ruci imate dobar kruh kojim ćete pokupiti meki žumanjak i umak s dna posude.

SHAKSHUKA

image
Karandaev/Getty Images

PETAK

Kada je napravljena kako treba, tjestenina s tunjevinom može biti baš dobar ručak. Ovog puta dodajte joj i crne masline, a u kombinaciju uvijek možete ubaciti i kapare, inćune, mladi luk...

ŠPAGETI S TUNJEVINOM I CRNIM MASLINAMA

image
Lilechka75/Getty Images/istockphoto

SUBOTA

Skuhajte gusti umak od piletine i povrća pa ga prekrijte lisnatim tijestom i sve zajedno ubacite u pećnicu. Dobit ćete finu pitu koja može biti itekako dobar comfort food na hladne zimske dane.

PITA OD PILETINE I POVRĆA

image
Alleko/Getty Images/istockphoto

NEDJELJA

Dobra pašticada uvijek je dobrodošla na svakom stolu. U nastavku vam ostavljamo provjereni recept i toplo savjetujemo da je poslužite uz zdjelu omiljene salate.

PAŠTICADA

image
Ante Cizmic /Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. prosinac 2024 11:06