Palačinke su uvijek dobra ideja, a posebice na početku radnog tjedna, kada je sve što nakon napornog dana želimo upravo tanjur utješnog, slasnog jela. Ovog ponedjeljka zato ih radimo na malo drugačiji, slani način i punimo ih slaninom, porilukom i šampinjonima. Tjedan nastavljamo bezmesnim okruglicama sa slanutkom u gustom umaku od rajčice s tjesteninom, a zatim kuhamo i povrtno varivo. U četvrtak je na redu krem juha od brokule, u petak riblji uštipci, a za vikend punjene, zapečene tortilje te slasna svinjetina iz pećnice. Recepte potražite u nastavku.
PONEDJELJAK
Volimo ih slatke, a kada je u pitanju ručak, a ne desert, još su nam draže slane palačinke. Ovog puta zato ih punimo kremastim nadjevom od slanine, poriluka i šampinjona.
UTORAK
Kada vam se jedu mesne okruglice, a niste na vrijeme izvadili meso iz zamrzivača, razmislite o tome da napravite varijantu sa slanutkom. Oblikujte ih, ubacite u umak od rajčice pa poslužite uz tjesteninu. Brzo, jednostavno, a tako ukusno.
SRIJEDA
Varivo tjedna ovog puta je kremasta, povrtna varijanta od zimskog povrća, uz dodatak konzerve slanutka ili, ako želite, graha. Da biste postigli kremoznost i dublji okus, trebat će vam i kokosovo mlijeko pa se pobrinite da pri idućem obilasku supermarketa i ono završi u košarici.
ČETVRTAK
Dobra krem juha može biti zaseban ručak, posebice ako joj dodate hrskave kockice kruha i napravite u većoj količini. Recept za juhu ostavljamo u nastavku, a kruh možete napraviti tako da ga nasjeckate na kockice, pomiješate s dvije, tri žlice maslinova ulja, malo začinskog bilja po želji pa sve zajedno bacite na tavu i pustite da poprimi boju. Kockice kruha poslužite odmah kako bi ostale hrskave i bile dobar kontrast kremastoj juhi.
PETAK
Ako tražite recept za slasno riblje jelo, stanite - jer upravo ste ga pronašli. Ovi uštipci pripremaju se prilično jednostavno, a s tanjura nestaju u trenu. Poslužite ih uz prilog po želji ili, još jednostavnije, zdjelu sezonske salate.
SUBOTA
Kada vam ponestane ideja za ručak, razmislite o tome da napravite jednostavne tortilje, ubacite ih u posudu za pečenje, zapecite i poslužite uz jednostavan umak na bazi jogurta i lisnatu salatu.
NEDJELJA
Kod svakog mesa, konkretnije svinjetine, pripremljenog u pećnici jedino je bitno da ga ne presušite, a to ćete postići ako ga ovog puta pripremite na ovaj jednostavan, a dobar način.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....