Tjedan comfort jela započinjemo gustom, kremastom juhom od brokule, nastavljamo sočnim kotletima s kruškama, a onda sredinom radnog tjedna radimo prejednostavnu tjesteninu sa sirom i šunkom. U četvrtak radimo zasitnu salatu s pečenom bučom, a u petak pripremamo pravu poslasticu - kozice s češnjakom i vinom koje se najbolje slažu uz dobru paštu. Vikend smo odlučili posvetiti kuhanju pa tako radimo gusti gulaš, a tu je i musaka s mljevenom svinjetinom i krumpirom koja je uvijek dobrodošla na svakom stolu. Recepte potražite u nastavku.
PONEDJELJAK
Ponedjeljkom volimo jednostavna, lagana jela koja nas pune energijom, a upravo takva je i gusta, kremasta juha od brokule. Priprema ne oduzima previše vremena, a dok se kuha napraviti možete i tople sendviče sa sirom te ih poslužiti uz juhu.
UTORAK
Svinjski kotleti idealan su odabir za ručak usred tjedna zato što ih nije potrebno predugo termički obrađivati, a u kombinaciji s kvalitetnim sastojcima mogu stvoriti sjajne kombinacije. Ovog puta spojili smo ih s kruškama i napravili ručak za prste polizati. Kada je u pitanju prilog, razmislite o heljdi.
SRIJEDA
Za užurbane dane, pak, uvijek dobar odabir je kakva kremasta, bogata pašta u kombinaciji sa sastojcima iz hladnjaka. Šunka i sir, još pokoji dodatak, vruća pećnica i ručak je već gotov.
ČETVRTAK
Buču ne morate pripremati samo na juhu ili kao pire, ubaciti je možete i u salatu. Ispecite je kako bi bila još aromatičnija, a potom je spojite s tikvicom i kvinojom. Zasitno i ukusno!
PETAK
Umjesto klasične ribe iz tave ili pećnice, ovog petka napravite zaokret i pripremite kozice u vinu s češnjakom. Najbolje se slažu uz tjesteninu, no poslužiti ih možete i uz samo blago tostirani kruh.
SUBOTA
Hladniji dani zovu nas na pripremu dobrog gulaša. Najviše volimo onaj gusti s krumpirom, a ovog puta savjetujemo da napravite duple količine kako biste imali ručak za dva dana.
NEDJELJA
Ovih dana jede nam se dobra musaka pa donosimo recept i za taj specijalitet. Radimo je s krumpirom i mljevenom svinjetinom, a kombinaciji uvijek možete dodati i patlidžane te drugo meso po želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....