Ovog tjedna odlučili smo se kuhati što raznolikije pa se tako na našem meniju nalaze ljutkasta krilca s paprom i limunom, tikvice punjene mesom i sirom i piletina u kremastom umaku sa špinatom i sušenim rajčicama, a radimo i laganu ljetnu salatu te slani kruh od tikvica. Vikend ručak ovog smo puta odlučili pretvoriti u nešto drugačiju gozbu pa u subotu radimo pečeni patlidžan punjen bulgurom i povrćem, a u nedjelju složenac s kobasicom i porilukom. Zvuči baš dobro, zar ne? Sve recepte potražite u nastavku.
PONEDJELJAK
Za početak tjedna odlučili smo pripremiti konkretniji ručak pa tako radimo pileća krilca s paprom i limunom koja možete poslužiti uz čitav niz priloga. No, kad ih već pečete u pećnici, preporučili bismo pečeni krumpir ili drugo povrće, koje možete staviti u posudu na dnu pećnice i pustiti da sokovi od krilca kaplju po njemu.
LJUTKASTA KRILCA S PAPROM I LIMUNOM
UTORAK
Punjene tikvice ubrajamo među omiljene ljetne ručkove. Jednostavne su, slasne i sočne, a uz njih vam ne treba čak niti prilog. Dovoljna će biti tek velika zdjela sezonske salate.
SRIJEDA
Zaželite li se ovih dana kremaste tjestenine, razmislite da napravite ovaj bogati umak s piletinom, špinatom i sušenim rajčicama pa u priču ubacite i, primjerice, široke rezance.
PILETINA U UMAKU SA ŠPINATOM I SUŠENIM RAJČICAMA
ČETVRTAK
Kada vam, pak, za ručak zatreba samo nešto osvježavajuće i lagano, sjetite se ove salate. Slatko slana kombinacija breskvi, špinata i avokada funkcionira prilično dobro, a u zdjelu uvijek možete ubaciti i piletinu, tunu ili drugi mesni ili riblji dodatak.
LJETNA SALATA OD BRESKVI, ŠPINATA I AVOKADA
PETAK
A što kažete na to da ovih dana napravite sočan kruh od tikvica? Idealan je dodatak doručku, ručku i večeri, poslužiti ga možete uz sirni namaz, različite nareske i, recimo, humus, a krišku ili dvije ponijeti možete i na posao ili na plažu.
SUBOTA
Umjesto da zapalite vatru i ispečete roštilj, razmislite o tome da ovog vikenda svojim ukućanima pripremite jednostavan vege ručak. Patlidžan napunite bulgurom i povrćem, poslužite uz salatu i ručak je gotov.
PEČENI PATLIDŽAN PUNJEN BULGUROM I POVRĆEM
NEDJELJA
Ovaj složenac s kobasicom i porilukom toliko je jednostavan, a slastan da ćete mu se, nakon što ga isprobate, vrlo vjerojatno uskoro poželjeti vratiti. I u tome nema baš ništa loše.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....