TJEDNI MENI

Ovog tjedna tikvice punimo i ubacujemo u slani kruh, a piletinu pečemo u pećnici i kuhamo u kremastom umaku

Na meniju se nalaze još i lagana salata, punjeni patlidžan i složenac od kobasica

Ovog tjedna odlučili smo se kuhati što raznolikije pa se tako na našem meniju nalaze ljutkasta krilca s paprom i limunom, tikvice punjene mesom i sirom i piletina u kremastom umaku sa špinatom i sušenim rajčicama, a radimo i laganu ljetnu salatu te slani kruh od tikvica. Vikend ručak ovog smo puta odlučili pretvoriti u nešto drugačiju gozbu pa u subotu radimo pečeni patlidžan punjen bulgurom i povrćem, a u nedjelju složenac s kobasicom i porilukom. Zvuči baš dobro, zar ne? Sve recepte potražite u nastavku.

PONEDJELJAK

Za početak tjedna odlučili smo pripremiti konkretniji ručak pa tako radimo pileća krilca s paprom i limunom koja možete poslužiti uz čitav niz priloga. No, kad ih već pečete u pećnici, preporučili bismo pečeni krumpir ili drugo povrće, koje možete staviti u posudu na dnu pećnice i pustiti da sokovi od krilca kaplju po njemu.

LJUTKASTA KRILCA S PAPROM I LIMUNOM

image
Wundervisuals/Getty Images

UTORAK

Punjene tikvice ubrajamo među omiljene ljetne ručkove. Jednostavne su, slasne i sočne, a uz njih vam ne treba čak niti prilog. Dovoljna će biti tek velika zdjela sezonske salate.

TIKVICE PUNJENE MESOM I SIROM

image
Sofyx/Getty Images

SRIJEDA

Zaželite li se ovih dana kremaste tjestenine, razmislite da napravite ovaj bogati umak s piletinom, špinatom i sušenim rajčicama pa u priču ubacite i, primjerice, široke rezance.

PILETINA U UMAKU SA ŠPINATOM I SUŠENIM RAJČICAMA

image
Alleko/Getty Images/istockphoto

ČETVRTAK

Kada vam, pak, za ručak zatreba samo nešto osvježavajuće i lagano, sjetite se ove salate. Slatko slana kombinacija breskvi, špinata i avokada funkcionira prilično dobro, a u zdjelu uvijek možete ubaciti i piletinu, tunu ili drugi mesni ili riblji dodatak.

LJETNA SALATA OD BRESKVI, ŠPINATA I AVOKADA

image
Drong/Getty Images

PETAK

A što kažete na to da ovih dana napravite sočan kruh od tikvica? Idealan je dodatak doručku, ručku i večeri, poslužiti ga možete uz sirni namaz, različite nareske i, recimo, humus, a krišku ili dvije ponijeti možete i na posao ili na plažu.

SLANI KRUH OD TIKVICA

image
Voltan1/Getty Images/istockphoto

SUBOTA

Umjesto da zapalite vatru i ispečete roštilj, razmislite o tome da ovog vikenda svojim ukućanima pripremite jednostavan vege ručak. Patlidžan napunite bulgurom i povrćem, poslužite uz salatu i ručak je gotov.

PEČENI PATLIDŽAN PUNJEN BULGUROM I POVRĆEM

image
Nerudol/Getty Images

NEDJELJA

Ovaj složenac s kobasicom i porilukom toliko je jednostavan, a slastan da ćete mu se, nakon što ga isprobate, vrlo vjerojatno uskoro poželjeti vratiti. I u tome nema baš ništa loše.

SLOŽENAC S KOBASICOM I PORILUKOM

image
Zi3000/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 12:14