CHEFOVSKI RECEPT

Ovog Uskrsa napravite pincu po receptu glavne chefice Esplanade - Ane Grgić

 Marko Miscevic/Cropix/Cropix
Glavna chefica zagrebačke Esplanade, u kojoj krunu princeze nosi četveromjesečna Vita, predstavila nam je svoj uskrsni meni

500 g glatkog brašna
100 g maslaca
100 ml mlijeka
75 g šećera
2 žumanjka
2 jaja
30 g svježeg kvasca
1 vanilin šećer
korica 1 naranče
korica 1 limuna
grožđice po želji
rum za namakanje grožđica

image
Marko Miscevic/Cropix/Cropix

Pobrinite se da sve namirnice budu sobne temperature. Prvo otopite svježi kvasac u 100 ml mlakog mlijeka pa mu dodajte 3 žlice brašna i 1 žličicu šećera. Pustite na toplom da kvasac "odradi" i da udvostruči svoj volumen. U ostatak brašna umiješajte kvasac, a zatim i sve ostale sastojke. Tijesto morate mijesiti dok se ne odvaja od stijenke posude. Zatim ostavite tijesto na toplom mjestu da se diže jedan sat dok se tijesto ne udvostruči. Nakon toga ga premijesite i dodajte grožđice koje su se namakale u rumu, zatim ponovno pustite da se tijesto još jednom digne.
Kad se udvostručilo, podijeliti ga u dva dijela ako želite veće pince ili četiri dijela ako želite manje.
Tijesto oblikujte u pravilne kuglice te ih ponovno stavite na toplo da se dižu oko 15 minuta. Dignute pince premažite razmućenim jajem. Zatim ih zarežite škarama ili nožem u obliku križa.
Pospite ih s malo drobljenog šećera. Pecite ih na 165°C oko 25, 30 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 13:30