Za tijesto će vam trebati:
1 jaje
200 g pirea od bundeve
200 g glatkog brašna
1 žličica sode bikarbone
pola žličice cimeta
1 žličica začina za bundevu
prstohvat soli
70 g šećera
1 žličica ekstrakta od vanilije
70 g otopljenog maslaca
Priprema tijesta:
U manju zdjelu stavite suhe sastojke - brašno, sol, sodu bikarbonu, mješavinu začina za bundevu i cimet. Promiješajte i stavite sa strane. U drugoj posudi pomiješajte pire od bundeve, šećer, otopljeni maslac, jaje i ekstrakt od vanilije. Miksajte dok smjesa ne postane glatka. Smjesi dodajte suhe sastojke sve sjedinite. Pripremite kalup za krafne s rupicom. Malo ga premažite masnoćom. Smjesu stavite u slastičarsku vrećicu te istisnite u kalup. Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu te pecite oko 20 minuta na 180 stupnjeva.
Za kremu će vam trebati:
150 g sirnog namaza
80 g šećera u prahu
2 žlice mlijeka
Priprema kreme:
Sve sastojke stavite u manju zdjelicu i miješajte dok krema ne postane glatka. Ako je pregusto dodajte još jednu žlicu mlijeka. Kremom premažite ohlađene krafne. Pospite cimetom ili mješavinom za bundevu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....