PROBAJ OVO

Ovog vikenda napravite mekane i sočne kuglofe od buče iz pećnice po provjerenom receptu

 Berislava Picek/Cropix
U slučaju da ne posjedujete kalup za kuglofe, tijesto možete oblikovati i na druge načine, a zatim ga jednostavno premazati kremom

Za tijesto će vam trebati:

1 jaje

200 g pirea od bundeve

200 g glatkog brašna

1 žličica sode bikarbone

pola žličice cimeta

1 žličica začina za bundevu

prstohvat soli

70 g šećera

1 žličica ekstrakta od vanilije

70 g otopljenog maslaca

Priprema tijesta:

U manju zdjelu stavite suhe sastojke - brašno, sol, sodu bikarbonu, mješavinu začina za bundevu i cimet. Promiješajte i stavite sa strane. U drugoj posudi pomiješajte pire od bundeve, šećer, otopljeni maslac, jaje i ekstrakt od vanilije. Miksajte dok smjesa ne postane glatka. Smjesi dodajte suhe sastojke sve sjedinite. Pripremite kalup za krafne s rupicom. Malo ga premažite masnoćom. Smjesu stavite u slastičarsku vrećicu te istisnite u kalup. Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu te pecite oko 20 minuta na 180 stupnjeva.

Za kremu će vam trebati:

150 g sirnog namaza

80 g šećera u prahu

2 žlice mlijeka

Priprema kreme:

Sve sastojke stavite u manju zdjelicu i miješajte dok krema ne postane glatka. Ako je pregusto dodajte još jednu žlicu mlijeka. Kremom premažite ohlađene krafne. Pospite cimetom ili mješavinom za bundevu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. prosinac 2024 05:58