Priprema: 2-3 sata • Kuhanje: 1 sat • Porcija: 4
Trebat će vam:
320 g ječma
1 l povrtnog temeljca
1 veći luk
2 mrkve
1 crvena paprika
500 g mljevene junetine
sol i papar
1 žličica dimljene paprike
ulje
kopar za posipanje
Priprema:
Isperite ječam sve dok ne dođete do čiste vode. Namočite ga na nekoliko sati pa ponovno isperite.
Stavite ječam u lonac, prelijte temeljcem pa kuhajte 40-50 minuta nakon vrenja, dok iz lonca ne ispari tekućina.
Dok se ječam kuha, operite i ogulite povrće. Dobro usitnite papriku, mrkvu i luk. U dubljoj tavi zagrijte ulje, popržite povrće dok ne porumeni. Dodajte mljeveno meso, posolite ga i popaprite te dodajte dimljenu papriku, pa sve zajedno pržite dok ne bude pečeno. Dodajte kuhani ječam u tavu i dobro promiješajte. Nastavite sve zajedno kuhati poklopljeno još pet minuta na laganoj vatri.
Kod posluživanja pospite usitnjenim koprom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....