Tješi u jesen

Ovu kremastu tjesteninu rijetko se sjetimo napraviti kod kuće, a u restoranu bi nam je skupo naplatili

 Bhofack2/Getty Images
Želite li ukusan obrok bez mesa, tada trebate isprobati ovo jelo! U njemu ćete zaista uživati...

Priprema: 10 minuta • Pečenje: 40 minuta • Porcija: 3-4

KREMASTA TJESTENINA S BUNDEVOM I ORASIMA

Trebat će vam:

1 manja bundeva
2-3 žlice maslinova ulja
sol i papar
špinat prema želji
1 šaka oraha
tjestenina

Priprema:

Bundevu prepolovite, očistite i premažite maslinovim uljem. Začinite soli i paprom pa ubacite u pećnicu i pecite 40 minuta ili dok ne omekša, ovisno o veličini. Za to vrijeme skuhajte tjesteninu i dio vode od kuhanja odvojite sa strane. Kada je bundeva gotova, izdubite je i stavite u blender, dodajte malo vode od kuhanja, dodatno začinite prema potrebi, i blendajte dok ne dobijete gusti umak. Dodajte ga tjestenini i sve vratite na vatru. Prema želji, ubacite i očišćeni svježi špinat pa kuhajte dok ne povene. Na kraju pospite tostiranim orasima i poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. rujan 2024 06:42