DUPLA PORCIJA

Ovu zasitnu juhu s piletinom, povrćem i tjesteninom odmah napravite za dva dana

 David Kadlec/
Klasičnoj juhi možete dodati i drugo povrće po želji, a dobra ideja bit će i koja kap limunova soka prije posluživanja

Trebat će vam:

300 g piletine s kostima

3 mrkve

1 manji komad korijena celera

2 korijena peršina

2 lista kelja

1 luk

1 šaka sitne tjestenine

1 šaka svježeg peršina

sol i papar

Priprema:

Najprije na tavi zagrijte malo maslinova ulja. Dodajte meso i zapecite ga sa svih strana. Dodajte povrće koje ste narezali na krupnije komade. Zapecite i povrće pa sve zajedno prelijte vodom. Pustite da se kuha sat do dva, zatim meso izvadite iz juhe, a povrće nasjeckajte sitno i vratite u juhu. Dodajte tjesteninu i kuhajte dok ne omekša. Na kraju vratite komadiće piletine, začinite soli i paprom, pospite peršinom i poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. rujan 2024 07:46