Za palačinke:
250 - 300 g glatkog brašna 250 ml mlijeka 250 ml mineralne vode 2 jaja prstohvat soli 2 žlice kokosova ulja 25 g rastopljenog maslaca |
Za nadjev:
150 -200 g svježeg kravljeg sira 100 g feta sira 100 g riccota sira 2-3 žlice kiselog vrhnja žličica mljevene pečene paprike stručak svježeg vlasca 2 komada mladog luka |
Pomiješajte sve sastojke u jednoličnu smjesu bez grudica. Ostavite smjesu 15 minuta. Na jako zagrijanu tavu dodajte malo masnoće i pecite tanke palačinke, minimalno 10 komada. U posudu stavite sve vrste sira i izmiješajte, dodajte vrhnje, mljevenu papriku, sitno nasjeckan vlasac i mladi luk narezan na kolutiće. Smjesu začinite s malo soli i papra te punite palačinke. Na sredinu svake stavite žlicu nadjeva, podignite krajeve skupite ih na vrhu i zavežite kuharskim koncem, ali ne prečvrsto da ne zarežete palačinku. Da bi, paketići, bili privlačniji, palačinku možete dekorirati i vlascem.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....