SLANI USKRS

Palačinke sa šunkom

Zarolajte palačinke i prerežite ih na dva, tri dijela pa rolice složite na pladanj i poslužite ih za doručak ili večeru ili kao predjelo za ručak.

Za palačinke:

brašno
mlijeko
jaje
pola žličice soli
malo mineralne

Za nadjev:

kuhana ili pečena šunka
zelena salata
svježi sir
malo vrhnja
hren
mladi luk ili vlasac

Priprema:

Pomiješajte mlijeko, brašno, jaje, mineralnu i sol. Možete koristiti i neke druge vrste brašna, poput slanutkovog, heljdinog ili rižinog, a pomiješajte ga s običnim glatkim brašnom. Ispecite malo deblje palačinke. Svaku premažite smjesom svježeg sira u koji ste dodali malo vrhnja te nasjeckani vlasac ili mladi luk te svježe naribani hren. Zatim stavite šnite kuhane ili pečene šunke pa zelenu salatu, a možete dodati i na tanje ploške narezan kiseli krastavac. Zarolajte palačinke i prerežite ih na dva, tri dijela pa rolice složite na pladanj i poslužite ih za doručak ili večeru ili kao predjelo za ručak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 11:59