Za palačinke:
brašno mlijeko jaje pola žličice soli malo mineralne |
Za nadjev:
kuhana ili pečena šunka zelena salata svježi sir malo vrhnja hren mladi luk ili vlasac |
Priprema:
Pomiješajte mlijeko, brašno, jaje, mineralnu i sol. Možete koristiti i neke druge vrste brašna, poput slanutkovog, heljdinog ili rižinog, a pomiješajte ga s običnim glatkim brašnom. Ispecite malo deblje palačinke. Svaku premažite smjesom svježeg sira u koji ste dodali malo vrhnja te nasjeckani vlasac ili mladi luk te svježe naribani hren. Zatim stavite šnite kuhane ili pečene šunke pa zelenu salatu, a možete dodati i na tanje ploške narezan kiseli krastavac. Zarolajte palačinke i prerežite ih na dva, tri dijela pa rolice složite na pladanj i poslužite ih za doručak ili večeru ili kao predjelo za ručak.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....