PROVJERENI RECEPTI DOBRE HRANE

PALENTA S LISIČARKAMA: Više ne morate razmišljati što ćete danas kuhati za ručak!

 Marko Miščević / HANZA MEDIA
Kako i dolikuje u jesenskim danima, krenuli smo u berbu gljiva, ali ovaj put po tržnicama, i ispekli kruh sa šumskim plodovima, nadjenuli ih, od njih pripremili umak za tjesteninu...

Trebat će vam:

2 šalice vode
pola šalice kukuruzne krupice
sol
2 žlice parmezana
50 g maslaca
100 g lisičarki
3-4 komada mladog luka

Zagreb, 250919
Editorijal gljive za magazin Dobra hrana.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA

Priprema:

Najprije stavite kuhati palentu. U posudu stavite vodu koju ste posolili i dodali joj žlicu maslinova ulja pa je pustite da zakuha. Kad voda zakipi, dodajte kukuruznu krupicu i kuhajte prema uputama. Skuhanoj palenti dodajte parmezan i promiješajte. Odmah izlijte u manju plitku posudu koju ste premazali s malo maslinova ulja kako biste kasnije lakše izvadili palentu. Ohlađenu palentu okruglim kalupom izrežite i na grill tavi kratko prepecite. Na maslacu kratko popržite luk te dodajte očišćene gljive. Kratko pirjajte te začinite solju. Poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. prosinac 2024 17:20