Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 4 žlice maslinova ulja
- 350 g miješanih gljiva
- 2 češnja češnjaka, protisnutog
- 1 žlica nasjeckanog ružmarina
- 1 žlica nasjeckanog timijana
- 500 ml povrtnog temeljca
- 80 g palente (instant ili tradicionalna)
- 80 g parmezana, ribani
- 30 g maslaca
- 1 žlica nasjeckanog krasuljica
- 100 g mekšeg blago pljesnivog sira, poput briea ili camemberta
- sol i papar
Priprema
1. korak
Zagrijte malo maslinova ulja na tavi i dodajte miješane gljive, kratko popecite i pokušajte ih previše ne okretati kako bi dobile žuto-zlatnu koricu. Kad su gotove, odložite ih sa strane, a u istu tavu dodajte začinsko bilje, sol, papar i češnjak. Sve kratko prepržite, vratite gljive, a zatim prelijte gotovim povrtnim temeljcem.
2. korak
Kada jelo zakuha, umiješajte palentu. Kuhajte koliko joj je potrebno, ovisno jeste li koristili instant ili ne. Kad je skroz gotova, umiješajte komadiće sira, dodajte malo maslaca, a poslužite posutu s malo ružmarina i parmezana.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....